Onog momenta kada su zabrane ukinute, migranti nastavljaju ka EU

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 08:23

"Onog momenta kada su zabrane ukinute, migranti nastavljaju ka EU"

Onog momenta kada su zabrane kretanja ukinute, migranti nastavili da pokušavaju da pređu u EU, prenela je MTI

Tokom pandemije koronavirusa, evropske zemlje preduzele su veoma striktne mere na granicama, što je rezultovalo smanjenim saobraćajem na španskoj, italijanskoj i balkanskoj migrantskoj ruti, rekao je savetnik za bezbednost premijera Mađarske Ðorđi Bakondi.

Kako je sinoć prenela agencija MTI, on je dodao da su, međutim, onog momenta kada su zabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kretanja ukinute, migranti nastavili da pokušavaju da pređu u EU.

Prema podacima, promet migranata bio je veći nego prošle godine u isto vreme i ove je godine registrovano 10.805 pokušaja ilegalnih prelazaka mađarske granice. Više od 2.000 ulazaka je sprečeno, a više od 8.000 je vraćeno na drugu stranu ograde na mađarsko-sprskoj granici, rekao je Bakondi.

On je dodao da će migranti biti zaustavljeni kada za to bude postojala politička volja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.