Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oj, svijetla majska Zoro, LGBT Crna Goro"

Oko stotinu ljudi – predstavnika LGBT populacije, Evropske unije, Vlade Crne Gore, parlamenta, nevladinih organizacija i medija prošetalo je danas glavnim podgoričkim bulevarom u znak podrške LGBT populaciji. Povorku su pratile izuzetno velike mere obezbeđenja, a šetnja je završena mirno i bez incidenata.

Uži centar Podgorice bio je potpuno zatvoren za saobraćaj od ranih jutarnjih sati, a policija se rasporedila u više koncentričnih krugova kako bi sprečila kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa učesnicima treće šetnje osoba drugačije seksualne orijentacije u poslednjih 18 meseci.

Na nekim od transparenata koje su učesnici nosili pisalo je "Tradionacionalno ponosni", "Oj, svijetla majska Zoro, LGBT Crna Goro".

Među učesnicima su ambasador EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, ministar za ljudska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, poslanici vlasti i opozicije u crnogorskom parlamentu, rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić, direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Janko Ljumović i predstavnici civilnog sektora i medija.

Prema nezvaničnim informacijama, uoči povorke bilo je privođenja grupa mlađih ljudi. Tokom prošlogodišnje parade u Podgorici povređeno je 20 policiajaca u sukobima sa huliganima.

#mnepride2014 #lgbt #podgorica #montenegro

A video posted by Damira Kalač (@damirakalac) on Nov 11, 2014 at 2:42am PST
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.