Ogroman uspeh srpske namenske industrije: NORA I MILOŠ PRVI PUT PRODATE NEKOJ OD ZEMALJA EU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman uspeh srpske namenske industrije: "NORA" I "MILOŠ" PRVI PUT PRODATE NEKOJ OD ZEMALJA EU! (VIDEO)

Kipar je jedina zapadna država koja je kupila oružje i vojnu opremu proizvedene u Srbiji.

Republika Kipar je povodom svog dana nezavisnosti, organizovala u Nikoziji veliku vojnu paradu, na kojoj su prvi put u jednoj zemlji članici EU predstavljene srpske samohodne haubice "nora B-52" i specijalna oklopna vozila "miloš"!

Ova ostrvska zemlja jedina je zapadna država koja je kupila oružje i vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opremu proizvedene u Srbiji.

"Nora" je snabdevena sa 36 projektila od 155 milimetara, sa automatskim sistemom punjenja, što omogućava veliku brzina gađanja.

Maksimalni domet haubice zavisi od projektila i kombinacije punjenja, ali sa povećanim punjenjem može se postići domet od 41,2 kilometra.

"Miloš " poseduje zaštitu u slučaju protivtenkovskih mina, atomskih, bioloških i hemijskih napada. Pored toga, najmodernija sredstava za uspostavljanje kontakta sa drugim vozilima i uređajima za night vision takođe čine moguću opremu ovog vozila. Daljinski upravljiva borbena stanica sa mitraljezima 7,62mm i optičko-elektonski laserskim nišanom biće interesantna stvarčica. Može da deluje efikasno u svim vremenskim uslovima, nezavisno od vremenskih uslova.

Ovo je jedan od najvećih ugovora za izvoz borbenih sistema koji je potpisala vojna industrija Srbije.

Kipar će se tako po broju tih haubica izjednačiti sa Unijom Mjanmar, koja je do sada bila najveći pojedinačni korisnik Nore B-52 sa takođe 24 oruđa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.