Oglasili se Dritanovi: Ni za jotu

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 10:40

Oglasili se Dritanovi: Ni za jotu

Podgorica -- Povodom dogovora Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade, oglasio se GP URA Dritana Abazovića.

Iz URA je saopšteno da taj pokret "ni za jotu neće napustiti principe" iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

"Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik", poručili su iz URA.

Predstavnici URA, Dritana Abazovića, nisu prisustvovali sinoćenjem dogovoru DF-a i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade tako da bi buduća izvršna vlast imala 18, umesto dosadašnjih 15 ministarstava i tri, umesto jednog potpredsednika vlade, koji bi istovremeno mogli imati i svoje resore.

Aktuelna vlada ima jednog potpredsednika, koji je ujedno i jedni političar u vladi koju je premijer Zdravko Krivokapić formirao kao ekspertsku.

"Iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju URA i dodaje:

"Izbor Tužilačkog saveta ne sme biti deo političkih kalkulacija bilo kog političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene“.

URA ukazuje na, kako navodi, "sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori".

Primećuju, međutim, da je crnogorska javnost dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa.

"Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore“, navode i poručuju "da URA ni za jotu neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

URA se oglasila o dogovoru DF i Demokrata: "Ni za jotu"

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2021

PODGORICA - Povodom dogovora Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade, oglasio se GP URA Dritana Abazovića, saopštenjem u kojem poručuju da taj pokret "ni za jotu neće napustiti principe" iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.