Održana sedamnaesta dodela VIRTUS nagrada za filantropiju - Od dobrog dela do velikog uticaja

Izvor: PRObjave.com, 25.Mar.2024, 17:15

Održana sedamnaesta dodela VIRTUS nagrada za filantropiju - Od dobrog dela do velikog uticaja

Trag fondacija još jednom je stavila u centar pažnje šampione davanja, ponosno objavljujući dobitnike prestižne VIRTUS nagrade za filantropiju po 17. put zaredom. Ovi izuzetni pojedinci, kompanije i preduzeća posvetili su se unapređenju svojih zajednica kroz davanje, inspirišući brojne druge da krenu njihovim altruističkim stopama.
Dobitnicima su nagrade uručili istaknuti gosti, Džon Ginkel, zamenik šefa misije u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Dominik Otvej, zamenik ambasadora Velike Britanije u Srbiji i Ida Prester, kantautorka, aktivistkinja i ambasadorka ovogodišnje VIRTUS tematski fokus kategorije nagrada.
U kategoriji korporativne filantropije, izdvojila se kompanija MK Group iz Beograda, dok su Homa Fine Dining & Bistrot, Beograd, poneli nagradu u kategoriji za mala i srednja preduzeća. DP Zaliv d.o.o. iz Crvenke nagrađen je za izuzetno dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora. Miroslav Đorđević iz Novog Sada prepoznat je za svoj individualni filantropski doprinos, dok je Andrea Ćirić iz Kraljeva nagrađena za svoj nesebični doprinos u kategoriji za najmlađe filantrope. Kompanija Vega IT iz Novog Sada ponela je Nagradu tematski fokus za korporativni doprinos osnaživanju devojčica i žena, dok je Jovana Ružičić iz Beograda prepoznata za individualni doprinos u ovom domenu.
Posebne nagrade dodeljene su Miodragu Kostiću za doprinos zadužbinarstvu, Slobodanu Majstorcu za njegovu izuzetnu humanost, Nini Ninković za neumornu promociju filantropije i Ani Veljković za doprinos promociji ženskog preduzetništva.
Već 25 izuzetnih godina, Trag fondacija zagovara duh davanja, negujući kulturu filantropije koja pokreće pozitivne promene u društvu. Dodelom priznanja ovim izuzetnim pojedincima, preduzećima i kompanijama, fondacija nas sve inspiriše da gradimo snažnije, saosećajnije zajednice.
VIRTUS nagrada za 2023. godinu realizuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.
Eminent Communications
Serdar Janka Vukotića 2
11090 Beograd
Tel: +381 (0) 63 7704 876
Email: emina@eminentkomunikacije.rs
Web: www.eminentkomunikacije.rs
Kontakt:
Emina Ferizović
Funkcija: CEO
Tel: +381 (0) 63 7704 876
Email: emina@eminentkomunikacije.rs
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.