Odlaže se proizvodnja prvog kineskog automobila u EU

Izvor: Mondo, 28.Nov.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaže se proizvodnja prvog kineskog automobila u EU

Proizvodnja modela "Lync & Co 01" je trebalo do počne u decembru ove godine

Kao što smo pisali početkom godine, kineski proizvođač automobila Džili (Zhejiang Geely) planirao da pokrene proizvodnju brenda Lync & Co u belgijskoj fabrici Volvoa, čiji je takođe vlasnik.

Međutim, zbog ekonomske nesigurnosti, pomeren je početak proizvodnje modela "Lync & Co 01", koji je baziran na "volvou XC40". Kompaktni SUV već se prodaje na kineskom tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a planirano je da sledeće godine počne prodaja "evropskih" modela i u Evropi.

Ovaj automobil je trebalo da bude i prvi kineski automobil koji bi se proizvodio u Zapadnoj Evropi.

Prodaja prvog modela brenda Lync & Co bi trebala da počne i na tržištu SAD-a 2020. ali je i to neizvesno, zbog "trgovinskog rata" između Kine i SAD.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.