Očekujemo otvaranje poglavlja

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekujemo otvaranje poglavlja

U junu, a najkasnije u septembru, očekujem otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom (EU), problem uvek Kosovo

Vučić je novinarima u Smederevu rekao da je dobio poziv za posetu Vašingtonu, Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Briselu i dodao da očekuje da će poseta Sjedinjenim Američkim Državama biti veliki podsticaj za unapređenje bilateralne saradnje.

Ističući koliko su važni odnosi sa SAD, Vučić je naveo primer da je zahvaljujući tome zaustavljena privatizacije Trepče.

Premijer je zahvalio belgijskoj kompaniji Meteh, koja je u Smederevu, u prisustvu ambasador Belgije Lea Desa, direktora fabrike Evdarda Rutena i gradonačelnice Jasne Avramović, otvorila novi proizvodni pogon.

Vučić je posebno zahvalio toj kompaniji zato što je dovela 30 potencijalnih investitora iz Belgije, koji danas obilaze Viminacijum, industrijsku i slobodnu zonu.

Ono što je za njih važna vest je da ćemo im pomoći oko poreza na imovinu, poreza na zgrade, kao i poreza na dobit, rekao je Vučić i pozvao ih da zamole sve prijatelje da dođu i ulažu u Srbiju.

Vučić je rekao da će svaki investitor imati punu pažnju Vlade Srbije i istakao da u regionu niko ne može da ponudi bolje uslove za ulaganje od Srbije.

Govoreći o godišnjici rada Vlade Srbije, Vučić je podsetio na prošlogodišnje poplave i dobru reakciju države i ocenio da je učinjeno sve što je bilo u njenoj nadležnosti.

Izgradili smo na destine novih mostova i uradili nove obaloutvrde. Sve objekte od javnog značaja smo obnovili, rekao je Vučić.

Imali smo zakonodavne reforme koje su uvek teške. Cilj svega što smo uradili nije bilo podilaženje zbog glasova na izborima, već smo procenjivali šta je najbolje za Srbiju, rekao je on.

Zakoni koji smo doneli poboljšaće našu poziciju, rekao je Vučić i ocenio da je fiskalni deficit Srbije bio najveći u Evropi.

Nivo deficita dogovoren je sa MMF na 191 milijardu, a mi planiramo 120, odnosno 70 milijardi manje, istakao je Vučić.

On je podsetio da je pokrenut rad Železare i da će u naredna tri meseca biti upaljena i druga visoka peć, što će podići privredni rast Srbije.

Imali smo ozbiljne, temeljne ekonomske reforme, koje nije uradila nijedna vlada u proteklih 25 godina, rekao je Vučić i dodao da sebi zamera najviše što novac nije trošen za kapitalne investicije.

To je ono na čemu će se raditi u narednom periodu, rekao je Vučić.

Premijer je kazao da sada ne želi da govori o rekonstrukciji vlade, ali će o tome biti reči kada se završe razgovori sa MMF.

Za mene je važno da vidimo kakvi su rezultati i kako smo uspeli. Naravno da će biti odgovornosti ministara čijim radom nismo zadovoljni, kao i moje odgovornost u pravom smislu te reči, naglasio je Vučić.

On je istakao da kada govori o svojoj odgovornosti pre svega misli na ubrzavanje procese, jer zna da je priča o padu helikoptera bila "smišljena" zbog njega.

Postojala je namera, smatra on, da se iskoristi pogibija ljudi da se njemu napakosti.

Nisam razumeo o čemu se tu radi i kako je moguće da neko ljudsku tragediju poksušava na taj način politički da zlouptrebljava. Što se odgovornosti tiče, bićete zadovoljni. Znam koliko sam odgovoran, a znam i koliko rada i truda ulažem, dodao je Vučić.

Vučić je izjavio da je sud, a ne Vlada Srbije, prodao Avala film, koji je imao dug od 20 miliona evra, ukazujući da država više ne treba da "održava mrtvace".

Oni koji sada kritikuju privatizaciju Avala filma uništili su sve u Srbiji, a pri tom ne govore da je Avala film bio u stečaju i da je imao dug od 20 miliona evra, napomenuo je Vučić.

Vučić je u razgovoru sa novinarima u Smederevu rekao da su do sada morale da se rade nužne promene kako bi se konsolidovale finansije u zemlji, a da će 2016. Godine krenuti prave, suštinske reforme u zdravstvu i školstvu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.