Izvor: Magyar Szó, 26.Avg.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova puteva uz pomoć Evropske Unije

Obnova puteva uz pomoć Evropske Unije Magyar Szó online

2014. augusztus 26., 15:07

0

Između Sanada i Novog Kneževca se ubrzano vrši ponovno asfaltiranje banatskog regionalnog puta.  Radnici „Vojputa“ su na stari, pohabani asfalt postavili novi, debljine šest centimetara. Obnova puta na ovoj deonici je deo većeg prekograničnog IPA-projekta, čija je realizacija počela prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << i čija ukupna vrednost iznosi skoro 1.5 miliona evra. Glavni cilj projekta, predviđenog da traje  do 30. aprila 2015. godine,  a koji se finansira iz predpristupnih fondova EU,  je obnova puta između Đale i Tisasigeta, odnosno dela puta koji na banatskoj strani vodi do međunarodnog graničnog prelaza.

U ponedeljak, Čoku su posetili  dr. Slobodan Puzović sekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, odnosno njegov zamenik Janoš Dobai, kao i direktor Pokrajinskog urbanističkog zavoda Vladimir Zelenović sa delegacijom Eurogardi Group-a, koji nadgledaju izvođenje radova. Konkurs za obnovu puta je raspisao Pokrajinski urbanistički zavod, srpski partner IPA-projekta. Pobednik konkursa je bio „Vojput” koji sada izvodi radove.

Zelenović je izjavio da je Srbija od projekta dobila otprilike 850 000 evra. Manji deo novca će se potrošiti na uređenje okoline puta koji vodi do graničnog prelaza kod Đale, odnosno na čišćenje kanala za odvod vode i za obnovu saobraćajne signalizacije. „Pošto je put između Novog Kneževca i Đale nedavno obnovljen, novac koji nam je na raspolaganju ćemo potrošiti na deonicu puta između Sanada i Novog Kneževca, koji je u veoma lošem stanju. Do jesenjih kiša, planiramo obnovu 2.5 kilometara puta na delovima koji pripadaju opštinama Čoka i Novi Kneževac” – izjavio je Zelenović, dodajući da je iznos ponude  „Vojputa”  bio povoljniji  od  količina sredstava prvobitno planiranih za taj posao, tako da će se moći asfaltirati duža deonica puta.  Pored toga će ostati novca i za modernizaciju vodenog graničnog prelaza kod Kanjiže.

Ferenc Balaž, gradonačelnik Čoke izjavio je, kako obnova koja je u toku, veoma važna svim građanima severnobačkog okruga,  jer se radi o prometnoj deonici koja vodi prema granici. „Prevoz putnika i robe će biti sigurniji i brži” – dodao je gradonačelnik. Slobodan Puzović je naglasio da je razvoj infrastrukture Vojvodine, naročito puteva, od velike važnosti i da će pokrajinska vlada pružiti svu moguću pomoć za ovakve i slične projekte.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk

Nastavak na Magyar Szó...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.