OVA ZAPADNA DRŽAVA JE PROTIV SUSPENZIJE POMOĆI ZA PALESTINCE! Usprotivila se EU, traži objašnjenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 20:29

OVA ZAPADNA DRŽAVA JE PROTIV SUSPENZIJE POMOĆI ZA PALESTINCE! Usprotivila se EU, traži objašnjenje

Oliver Varhelji je danas saopštio da je suspendovana sva pomoć za Palestinu.

Irsko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od Evropske komisije da razjasni na osnovu čega je doneta odluka o suspenziji pomoći za Palestince.

- Naše shvatanje je da ne postoji pravni osnov za jednostranu odluku ove vrste od strane pojedinačnog komesara. Ne podržavamo suspenziju pomoći - poručio je portparol irskog ministarstva, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji je ranije danas saopštio da je suspendovana sva pomoć za Palestinu, u ukupnoj vrednosti od 690 miliona evra.

- Sva plaćanja su odmah obustavljena. Svi naredni projekti ponovo će biti razmotreni. Svi novi predlozi budžeta, uključujući i onaj za tekuću godinu, odloženi su do daljeg. Sveobuhvatna procena celog portfolija biće izvršena - naveo je Varhelji na društvenoj mreži X (Tviter).

The scale of terror and brutality against #Israel and its people is a turning point.

There can be no business as usual.

As the biggest donor of the Palestinians, the European Commission is putting its full development portfolio under review, worth a total of EUR 691m

⤵️

— Oliver Varhelyi (@OliverVarhelyi) October 9, 2023
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.