ORBAN ODLUČNO: Mađarska neće biti država imigracije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 10:58

ORBAN ODLUČNO: "Mađarska neće biti država imigracije"

Prema njegovim rečima, EU bi trebalo da se fokusira na obezbeđivanje neophodnih fondova za države članice kojima je to potrebno.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da Evropska unija smatra da se vladavine prava pridržavaju samo one zemlje koje su za migraciju i koje su spremne da se pretvore u države imigracije, istakavši da će se Mađarska tome usprotiviti.

- Mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se usprotiviti tome i nećemo pristati na finansijske pritiske. Naš stav je čvrst - rekao je Orban za državni radio, prenosi MTI.

On je ocenio da uslovljavanje poštovanjem prava ne bi trebalo da bude uslov za odvajanje novca iz Fonda za pružanje pomoći i ocenio da iza toga stoji američki biznismen mađarskog porekla Džordž Soroš.

- Soroš je još 2015/2016 godine presložio da zemlje koje ne žele da prime migrante treba finansijski kazniti. Prihvatanje trenutnog predloga EU značilo bi da bi deo našeg budžeta mogao biti oduzet ako odbijemo da prihvatimo migrante - rekao je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.