OGLASIO SE ŠEF DELEGACIJE EU POVODOM ZAGAĐENOSTI VAZDUHA: Fabrici otkrio na koji način će pomoći Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE ŠEF DELEGACIJE EU POVODOM ZAGAĐENOSTI VAZDUHA: Fabrici otkrio na koji način će pomoći Srbiji

Na pitanje kako će EU pomoći Srbiji, odgovorio je da je već učinjeno mnogo toga tokom godina.

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas povodom prekomernog zagađenja vazduha, da je to realnost za mnoge u svetu i Evropi.

Sem Fabrici je naveo da ne bi samo trebalo da budemo zabrinuti zbog kvaliteta vazduha već da se pitamo šta je to što možemo da učinimo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
On je dodao da mnogi ljudi svakoga dana putem aplikacija na telefonima proveravaju kvalitet vazduha u gradovima u Srbiji.

- To je projekat koji je finansiran kroz evropske fondove u visini od pet miliona evra - rekao je Fabrici.

Dodao je i da je opremljeno 35 stanica za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji, kako bi se videlo koji je nivo zagađenja. Fabrici je istakao da je potrebno raditi još više kao i da podaci budu precizniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.