OGLASIO SE LAŽNI PREMIJER: Kurti pristao na  formiranje SZO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2023, 14:18

OGLASIO SE LAŽNI PREMIJER: Kurti pristao na formiranje SZO?

U svom javnom obraćanju, predstavnik Prištine spomenuo i predstavnika EU Žozepa Borelja

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, izjavio je danas da ono što je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede, bez delimične implementacije i kašnjenja.

- Proveli smo poslednje dve godine u Briselu razgovarajući o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije. 18. marta u Ohridu visoki predstavnik EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Žozep Borelj je zvanično objavio dogovor. Ono što je dogovoreno treba u potpunosti da se sprovede. Bez delimične implementacije i bez kašnjenja - naveo je Kurti na Tviteru, prenosi Tanjug.

Šef evropske diplomatije je, posle pregovora u Ohridu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Kurtijem o primeni sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, izjavio da će Brisel nadzirati poštovanje dogovora, jer je "on sada deo pregovaračkog okvira Srbije i Kosova na njihovom putu ka članstvu u EU", a da će nepoštovanje dogovora imati posledice.

We spent the last 2 years negotiating a legally binding agreement btw Kosova & Serbia. On March 18 in Ohër/Ohrid, EU HR/VP @JosepBorrellF officially announced the deal. What has been agreed upon must now be implemented—fully and immediately. No partial implementation; no delays.

— Albin Kurti (@albinkurti) April 16, 2023
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.