OGLASILA SE EU O SMRTI NAVALJNOG: Borci umiru, ali borba za slobodu nikada ne prestaje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 14:58

OGLASILA SE EU O SMRTI NAVALJNOG: "Borci umiru, ali borba za slobodu nikada ne prestaje"

Smatraju Rusiju u potpunosti odgovornom .

Predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel oglasio se nakon vesti da je u zatvoru u Rusiji preminuo ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni.

- EU smatra Rusiju isključivo odgovornom za smrt Alekseja Navaljnog. Izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici i onima koji se bore za demokratiju širom sveta u najmračnijim uslovima - napisao je Mišel na Tviteru.

On je zatim dodao da borci umiru, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da borba za slobodu nikada ne prestaje.

Podsetimo, kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da je Aleksej Navaljni, koji je tamo služio zatvorsku kaznu, preminuo.

 - Dana 16. februara 2024. godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik A. A. Navaljni se posle šetnje osećao loše i skoro odmah izgubio svest - navedeno je u saopštenju na sajtu zatvorske ustanove.

Dodaje se da su medicinski radnici ustanove odmah stigli i da je "pozvana hitna pomoć".

- Urađene su sve neophodne reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju - navodi se u saopštenju Federalne službe za izvršenje krivičnih sankcija.

Navaljni je bio poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Ruski režim odgovoran za smrt Navaljnog

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2024

BRISEL - Evropska unija smatra da su ruske vlasti odgovorne za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je danas predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"PUTIN JE KRIV ZA SMRT NAVALJNOG!"Bajden se oglasio posle vesti koja je poljuljala svet: Zatvoren je i otrovan jer se suprotstavio režimu

Izvor: Blic, 16.Feb.2024

Američki predsednik Džo Bajden obratio se iz Bele kuće nakon smrti Navaljnog. Naime, on je rekao da je Navaljni mogao da bude bezbedan nakon što su pokušali da ga otruju, što je jedva preživeo, ali da je odlučio da se vrati u Rusiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.