OGLASILA SE AMERIKA! Sporazum Beograda i Prištine istorijski - OVA zemlja odigrala veliku ulogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 08:18

OGLASILA SE AMERIKA! "Sporazum Beograda i Prištine istorijski" - OVA zemlja odigrala veliku ulogu

Sporazum, koji je omogućila Evropska unija, uz podršku SAD, "podržale su gotovo sve zemlje regiona".

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da je sporazum koji su postigli Beograd i Priština - istorijski.

- To što imamo u novom sporazumu o normalizaciji jeste istorijski sporazum o prijateljskim, konstruktivnim odnosima između dve strane koje i nemaju baš mnogo poverenja jedna u drugu. Albanija je odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliku ulogu - rekao je Eskobar za albanski "Top čenel".

On je dodao da su sporazum, koji je omogućila Evropska unija, uz podršku SAD, "podržale u gotovo svakom pogledu zemlje regiona".

- Pregovori su održani u Severnoj Makedoniji i bez njihove podrške, to ne bi bilo moguće. Pregovore su podržale i vlade Albanije i Hrvatske, kao i ostali u regionu. Vidimo veoma važnu ulogu Albanije u regionalnoj stabilnosti, što se sada i dokazalo - istakao je Eskobar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.