ODMAZDA: EU uvodi carine SAD

Izvor: Mondo, 14.Jun.2018, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAZDA: EU uvodi carine SAD

Članice Evropske unije jednoglasno su danas podržale plan o uvođenju uvoznih carina na američke proizvode u vrednosti od 2,8 milijardi evra, u znak odmazde za američke tarife na čelik i aluminijum iz EU, tvrde neimenovovani izvori iz EU.

Foto: MONDO/Danijela Pašić

Odobrene mere, međutim, tek treba da dobiju "zeleno svetlo" Evropske komisije, čiji naredni sastanak je zakazan za 20. jun, prenosi agencija Rojters.

Mere bi, ako budu usvojene, trebalo da već do kraja juna ili početka jula budu na snazi.

CARINSKI RAT: Tramp krenuo na Kinu i EU

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvori: EU usvojila uzvratne mere Vašingtonu zbog taksi

Izvor: Beta, 14.Jun.2018

Evropska dvadesetosmorica danas je "jednoglasno" odobrila uzvratne mere za neke američke proizvode kao što su farmerke, burbon ili motocikli, kao odgovor na takse koje je Vašington uveo na čelik i aluminijum, reklo je nekoliko izvora za Frans pres."Sprovodjenje tih mera usvojeno je jednoglasno" od...

Nastavak na Beta...

AFP: Na pomolu trgovinski rat, EU uvode kontramere SAD

Izvor: RTS, 14.Jun.2018

Zemlje EU su odobrile uvođenje tarifa za američku robu, uključujući viski, džins i motocikle, u znak odmazde zbog nameta koje je predsednik Donald Tramp uveo za uvoz evropskog metala, javio je AFP. . Ovaj potez će dovesti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.