ODLUKA EU: Superliga mora da promeni ime

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 19:38

ODLUKA EU: Superliga mora da promeni ime

Danski klubovi nose pravo na taj naziv.

Evropska fudbalska Superliga još uvek nije ni počela i ne zna se kad će, ali se zato već zna da će morati da menja ime. Sve to zbog odluke Evropske unije koja je potvrdila, posle žalbe elitnih danskih klubova okupljenih pod imenom Superliga, da su oni nosioci tog imena i da niko drugi ne sme da ga koristi.

 - Superliga je zaštitni znak u zajedničkom vlasništvu danskih klubova, tako da potencijalnoj budućoj evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ligi ne može biti dozvoljeno da registruje brend Superliga kao zaštitni znak u EU. Agencija EU za zaštitu imena brendova je sada dala opunu saglasnost danskim klubovima - saopštila je danska Superliga.

Projekat evropske Superlige izazvao je prilične potrese u svetu fudbala kada je krenula realizacija početne ideje. Novo takmičenje u kojem se očekuje učešće svih najvećih evropskih klubova nosi zvaničan naziv Evropska Superliga. Međutim, nije zaživela zbog velikog otproa UEFA, FIFA, navijača širom Evrope, al ii pretnji kaznama klubovima koji budu deo ovog projetka.

Međutim, priča oko Superlige nije još završena jer je takmičenje dobilo spor na Sudu za sportsku arbitražu protiv UEFA, a ta presuda joj daje slobodu da organizujde takmičenje mimo UEFA. Ipak, ako takvo takmičenje bude pokrenuto moraće da bude registrovano pod drugim imenom.

 - Veoma smo zadovoljni što se Evropska unija saglasila sa nama da bi brend "Super lige" u EU narušio vrednost koju su danski klubovi uložili u "3F Super ligu". Uvek smo bili protiv želje velikih klubova da naprave novu evropsku ligu - rekao je generalni direktor danske Super lige Klaus Tomsen, zadovoljan zbog pobede van terena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.