O poglavlju 35 ne zna se mnogo ali smo spremni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O poglavlju 35 ne zna se mnogo ali smo spremni

Šefica pregovaračkog tima Srbije za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević izjavila je danas da je srpska strana spremna za otvaranje pregovaračkih poglavlja, pa i poglavlja 35 koje se tiče odnosa sa Kosovom.

"Kad odluka o otvaranju nekog od poglavlja bude doneta mi ćemo biti spremni, pa čak i za poglavlje 35, ali se o tom poglavlju u ovom trenutku ne zna previše", kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Miščević i dodala da bi uskoro trebalo da počnu razgovori sa EU o konkretnom sadržaju tog poglavlja.

Ona je podsetila da je prvo poglavlja za čije je otvaranje Srbija bila spremna poglavlje 32, poglavlje o finansijskoj kontroli, ali da o tome nema konsenzusa unutar EU.

Miščević je navela da je za godinu i po dana Srbija završila 26 skrininga i analiza različitih oblasti o kojima će se pregovarati sa EU i da se u prva tri meseca naredne godine očekuju i detaljni izveštaji o tome.

"Čekamo te izveštaje da bismo znali šta nam je činiti", kazala je Miščević.

Govoreći o Briselskom sporazumu Beograda i Prištine i njegovom sprovođenju, ona je ukazala da u Srbiji postoji tendencija da se zaborave stvari koje su prihvaćene.

"Neprestano ponavljamo da je uslov za normalizaciju i nastavak razgovora, kako u Beogradu, tako i u Prištini, praćenje svega što je dogovoreno Briselskim sporazumom", kazala je Miščević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miščević: Beograd spreman da otvori poglavlje o Kosovu

Izvor: Cafe.ba, 11.Dec.2014

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da je Srbija spremna za otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU, uključujući i poglavlje 35 koje tretira odnose Beograda sa samoproglašenim Kosovom..."Nažalost, u ovom momentu i dalje se ne zna previše, ne zato...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.