Novosadskim hotelima donirana pomoć Evropske unije

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 14:44

Novosadskim hotelima donirana pomoć Evropske unije

Evropska unija, u okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, počela je distribuciju "Čisto i sigurno" materijala, tako da je svim novosadskim hotelima direktno donirana oprema, saopšteno je danas.

Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak, piše u saopštenju.

Paketi opreme su stigli i do Turističke organizacije grada Novog Sada, koja je dobijenu opremu i materijal dodelila objektima turističke privrede koji nisu bili obuhvaćeni direktnom donacijom i na ovaj se način priključila sprečavanju širenja korona virusa i pružila podršku i pomoć ugostiteljskim objektima i pružaocima usluga smeštaja.

Doniranu opremu su dobili "Salaš 137" kao i tri hostela - "Sova", "A&A", "City", kojima će ta pomoć mnogo značiti zbog očekivane veće frekvencije gostiju u njihovim objektima u predstojećem periodu.

Projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-kovid mera.

Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme "Čisto i sigurno", inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima, prenosi RTV.

Budući da će Novi Sad 2022. nositi titulu Evropske prestonice kulture, u planu su mnogi događaji koji će doprineti većem broju posetilaca u ustanovama kulture, pa je dezinfekcioni materijal dostavljen i ustanovama kulture u Novom Sadu i to Muzeju grada Novog Sada i Fondaciji Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture", odnosno za Kulturnu stanicu "Svilara" .

Pored podrške turizmu, EU je kroz projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" već opredelila milion evra, kao bespovratnu pomoć privatnom turističkom sektoru istočne i jugoistočne Srbije.

Projekt je rad počeo pre izbijanje pandemije, novembra 2019. godine da bi se podstako razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju. Projekat finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU donirala MUP-u zaštitnu opremu od 850.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije danas je uručena donacija Evropske unije, u sklopu Mehanizma civilne zaštite EU, koja sadrži medicinsku zaštitnu opremu vrednu 850.000 evra, namenjenu uniformisanom sastavu operativnih jedinca MUP-a, kao i svim drugim zaposlenima koji imaju neposredan kontakt...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.