Novo igralište i rekonstruisan vrtić u Lebanu do sredine 2020.

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo igralište i rekonstruisan vrtić u Lebanu do sredine 2020.

Novi krov, stolariju i nameštaj, ali i bezbednije igralište imaće mališani koji vreme provode u vrtiću “Dečja radost” u Lebanu. Novac za rekonstrukciju dobili su u okviru IPA programa koji finansira Evropska unija, a projekat će raditi sa bugarskom Opštinom Ćustendil.

Projekt Zelena prekogranična saradnja - bolje učenje kroz iskustvo realizovaće se u naredne 2 godine, a prema podacima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opštinskog sajta, rekonstrukcija vrtića trebalo bi da bude završena do polovine 2020.

Odmah će se krenuti sa pripremama i procedurama nabavki kako bi mališani iz vrtića što pre dobili novo i sigurnije igralište, ali i lepše prostorije - piše na sajtu.

Osim rekonstrukcije vrtića, projektom je predviđena i izrada publikacije o životnoj sredini, flori i fauni, kao i edukacija dece o značaju čuvanja prirode.

Biće organizovane zabavne, likovne i recitatorske igraonice o životnoj sredini za decu predškolskog uzrasta - navode u saopštenju.

Ukupna vrednost projekta je oko 413.000 evra, a opštine će novac podeliti ravnopravno. Inače, u toku je i dogradnja vrtića, nakon čega će mesta biti za još stotinak mališana.

Podsetimo, na ovogodišnjem konkursu novac iz fondova EU je dobio i leskovački Muzej koji će kroz projekat digitalizovati građu i rekonstruisati suvenirnicu i informacioni centar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.