Novinari napustili Makronovu pres-konferenciju

Izvor: B92, 19.Jan.2022, 22:01

Novinari napustili Makronovu pres-konferenciju

Novinari napustili konferenciju za medije francuskog predsednika Emanuela Makrona i nove šefice parlamenta EU Roberte Metsole.

Novinari su napustili konferenciju pošto dvoje političara nisu želeli da odgovaraju na njihova pitanja, javlja agencija Anadolija.

Makron je na današnjoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu predstavio program francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sa juče imenovanom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom obratio novinarima.

Ranije je iz njihovih kancelarija najavljeno da će to biti konferencija za novinare, a ne samo njihove izjave.

Međutim, Makron i Metsola su po dolasku u salon za konferenciju saopštili da neće primati pitanja novinara, zbog čega je većina novinara napustila salu.

Makron je čestitao novoj šefici Ea Metsoli i napustio salu tako što je održao četvorominutni rezime svog prethodnog izlaganja sa sednice EP.

Na pitanje novinara zašto nisu mogli postaviti pitanja, Makron je rekao da je u decembru 2021. održao veliku konferenciju za novinare u Parizu i da ne oseća potrebu da dodatno komentariše svoje izjave sa sednice EP.

Novinari su i na Tviteru reagovali na takve stavove Makrona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.