Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar u Albaniji uhapšen zbog pisanja protiv diplomata EU

Albanska policija saopštila je danas da je novinar Kastriot Miftaraj uhapšen zbog poziva na nasilje protiv diplomate Evropske unije.

Miftaraj (51), koji je blizak opoziciji desnog centra, napisao je na nalogu na Fejsbuku da je ambasadorka EU u Tirani Romana Vlahutin "terorista".

Policija je navela da je Miftaraj uhapšen sinoć "posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << objavljivanja članka u kojem otvoreno poziva na nasilno delovanje protiv ustavnog poretka".

Jedan lokalni portal preneo je tekst u kojem Miftaraj piše i da "svaki albanski gradjanin koji voli svoju zemlju može ubiti Romanu i da bi to bio antiteroristički čin, a ne teroristički".

Miftaraj bi mogao dobiti tri godine zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.