Novi zakon u Rusiji omogucice jos vecu CENZURU Evo o cemu se radi

Izvor: medio.rs, 03.Jul.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon u Rusiji omogucice jos vecu CENZURU Evo o cemu se radi

Iako je sličan zakon nedavno usvojen i u Evropskoj uniji, ruski zakon je sveobuhvatniji, budući da omogućuje brisanje i onih informacija za koje se smatra da su od javnog interesa

Poslanici ruske Dume usvojili su novi zakon koji obavezuje internet pretraživače da uklone rezultate pretraživanja o određenoj osobi na zahtev te osobe.

Taj zakon, za koji kritičari navode da je kontroverzan, jer bi >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << mogao da se koristi da se blokiraju informacije kojima se kritikuje vlada ili državni zvaničnici, usvojen je velikom većinom glasova.

Iako je sličan zakon nedavno usvojen i u Evropskoj uniji, ruski zakon je sveobuhvatniji, budući da omogućuje brisanje i onih informacija za koje se smatra da su od javnog interesa.

Novi zakon omogućuje pojedincima da od internet pretraživača poput Gugla traži da ukloni rezultate pretraživanja njihovog imena, ukoliko ta informacija o njima “nije više relevantna”, bez preciziranja za koje linkove žele da budu uklonjeni.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.