Novi pokušaj EU da formira bankarsku uniju

Izvor: Blic, 09.Dec.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pokušaj EU da formira bankarsku uniju

Ministri finansija Evropske unije ponovo će sutra pokušati da reše problem koji im zadaje muke: kako se izboriti sa posrnulim bankama u regionu.

Nemački ministar finansija, Volfgang Šojble, poručio je da je optimista da će do kraja meseca biti postignut dogovor o formiranju nove evropske agencije koja bi rešavala probleme u posrnulim bankama, prenela je agencija AP.

"Imamo još mnogo posla. Ne znam da li će nam biti dovoljan jedan sastanak ili će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebno da obavimo nekoliko", rekao je Šojble.

Kamen spoticanja u postizanju dogovora predstavlja protivljenje Nemačke ideji da Evropska komisija donosi odluke o zatvaranju ili restruktuurisanju banaka. Šojbe nije precizirao da li je Berlin spreman da popusti na tom polju, ali je rekao da postoje brojna moguća rešenja.

Evropski lideri su pod pritiskom da postignu kompromis oko bankarske unije do kraja godine, da bi o tome mogao da glasa trenutni Evropski parlament.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi pokušaj EU da formira bankarsku uniju

Izvor: Telegraf.rs, 09.Dec.2013

Nemački ministar finansija, Volfgang Šojble, poručio je da je optimista da će do kraja meseca biti postignut dogovor o formiranju nove evropske agencije koja bi rešavala probleme u posrnulim bankama

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.