Nove mere protiv Irana

Izvor: B92, 20.Okt.2022, 17:47

Nove mere protiv Irana

Brisel -- Članice Evropske unije dogovorile su se o novim merama protiv Irana zbog njegove isporuke dronova Rusiji, saopštila je Češka kao predsedavajuća EU.

Države EU odlučile su da zamrznu imovinu tri pojedinca i jednog entiteta odgovornog za isporuke dronova, a postoji spremnost da se prošire sankcije na još četiri iranska entiteta, koja su se već nalazila na prethodnoj listi sankcija, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na "Tviteru".

Prošle nedelje Savet EU na nivou ministara spoljnih poslova dodao je 11 pojedinaca i četiri entiteta iz Irana na listu onih koji podležu restriktivnim merama.

To je vezano za njihovu ulogu u nasilnom odgovoru na nedavne demonstracije u Iranu povodom smrti Mahse Amini.

Radi se o onima koji su, kako je saopštila EU, odgovorni za smrt Mahse Amini, a to su iranska policija za moral i dva njihova predstavnika Mohamed Rostami i Hajahmad Mirzaei.

EU je ukazala i na iranskog ministra informacionih i komunikacionih tehnologija Isu Zarepura i njegovu odgovornost za gašenje interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.