Nova palata pravde u Novom Sadu - useljenje do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 17:51

Nova palata pravde u Novom Sadu - useljenje do kraja godine

Nova zgrada pravosudnih organa u Novom Sadu trebalo bi da bude završena do kraja godine. U njoj će raditi više od 300 zaposlenih, a imaće i posebne ulaze osobe sa invaliditetom, za žrtve i svedoke. Gradilište su obišli ministarka pravde Maja Popović, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Nova palata pravde u Novom Sadu polako dobije obrise modernog i energetski efikasnog zdanja. Pripremni i građevinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radovi su završeni, u toku su zanatski radovi i uređenje unutrašnjosti, a plan je da do kraja godine zgrada bude useljena.

"U ovom objektu radiće preko 30 sudija krivičnog odeljenja Osnovnog i Višeg suda i preko 50 nosilaca javnotužilačke funkcije, zajedno sa državnim službenicima koji su, koji su i do sada radili u tužilaštvima", rekao je Miroslav Alimpić, predsednik Višeg suda u Novom Sadu.

Bolja infrastruktura znači i bolje pravosuđe, poručuju iz Evropske unije, koja je izgradnju ove Palate pravde finansirala sa više od 13 miliona evra.

To je, kako kažu samo deo šire donacije srpskom pravosudnom sistemu, u koji je do sada uloženo oko 400 miliona evra.

"Nezavisniji, odgovorniji i efikasniji sistem pravosuđa predstavlja korak bliže Srbije na njenom evropskom putu, kao i bolje obezbeđivanje pravde i građanima i privrednim subjektima. To sve je u skladu i sa pravosudnom reformom koju je Srbija pokrenula", ocemio je šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre,

A veoma je važno da te reforme prate i infrstrukturni projekti, poručuju u Ministarstvu pravde, koje će sa 900.000 evra finansirati opremanje nove zgrade Suda u Novom Sadu.

"Mi ne gradimo samo ovaj objekat, mi gradimo i druge objekte, u Nišu, Valjevu, Ubu, krenućemo sa izgradnjom trećeg suda u Beogradu, posebnog odeljenja za organizovani kriminal, i radimo na daljim aktivnostima projektovanja Palate pravde u Kruševcu."

Veliku zaslugu za izgradnju nove zgrade Suda u Novom Sadu, ima i lokalna samouprava, koja je obezbedila zemljište, a finansiraće i parterno uređenje. To je samo jedan od velikih projekata u Srpskoj Atini, poručuje gradonačelnik.

Ministarka pravde Maja Popović je ocenla da će nam ova godina će biti upamćena po velikim infrastrukturnim projektima: gradnji čak tri nova mosta, uređenju Almaškog kraja, gradnji dve nove javne garaže i uređenju gradskog jezgra u Ulici Modene."

Nova palata pravde u Novom Sadu prostire se na oko 10.000 kvadrata, ima tri podzemna nivoa i šest spratova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maja Popović i Žiofre ocenili da je infrastruktura potrebna za efikasan rad pravosudnog sistema

Izvor: Danas, 26.Jan.2023

Pravosudnom sistemu potrebna infrastruktura za efikasno obavljanje delatnosti, saglasili su se danas ministarka pravde Maja Popović i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

Nastavak na Danas...

Do kraja godine useljenje nove zgrade suda

Izvor: NoviSad.com, 27.Jan.2023, 17:05

Nova zgrada suda u Stražilovskoj ulici trebalo bi da bude završena i useljena do kraja ove godine. Gradilište objekta čija izgradnja košta 13 miliona evra i koju finansira Evropska unija obišli su ministarka pravde Maja Popović, šef..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.