Nova knjiga Vuka Draškovića - Ko je ubio Katarinu

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga Vuka Draškovića - "Ko je ubio Katarinu"

Ne verujem da Evropska unija ili neka druga država mogu da zamene ono što je bila naša zajednička država, ocenio je književnik i političar Vuk Drašković na promociji svog novog romana "Ko je ubio Katarinu?".

Drašković je na promociji romana u izdanju "Lagune" u Kolarčevoj zadužbini, istakao da se u svojim delima vraća u devedesete godine i piše o raspadu bivše države, Jugoslavije, zato što se i te devedesete godine vraćaju "a Katarine nema".

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nemam da citiram nikog drugog do sebe. Mi smo jako talentovan narod koji nikad ne propusti priliku da propusti priliku", rekao je Drašković.

"Ja jesam opsednut zlom koje nam se dogodilo i najveća nesreća onoga što imamo danas, ti vulkani mržnje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, eto šta smo napravili. Bilo je toga i u Jugoslaviji, ali samo postojanje zajedničke države je to smirivalo, gasilo", objasnio je Drašković.

Mi smo tu državu gradili, ulagali sebe, ona je bila naša, a mi smo je ubili, dodao je Drašković i upitao: "Šta nam se to veliko, plemenito, lepo dogodilo posle tih devedesetih godina kada smo ubili zajedničku državu, Katarinu".

Istoričar Milan St. Protić svrstao je Draškovića u pisce beogradskog stila, uz Dučića i Skerlića, brzih, modernih

rečenica.

"Beogradski stil je opredeljenje, koji nosiš sobom kao kulturni pečat, a taj pečat našem vremenu daje Vuk Drašković", rekao je Protić koji kaže da, kao čitalac, najviše voli Draškovićeve dijaloge.

Protić je posebno govorio o Draškovićevom usmenom izrazu i strepnji svih koji su na mitinzima i skupovima posle njega govorili.

Uživali smo u njegovom jeziku i izrazu i kada ga nismo razumeli, a to su činili i oni koji se sa njim nisu slagali, rekao je Protić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Drašković: Talentovani smo da propustimo svaku priliku

Izvor: RTS, 19.Maj.2017

Mi smo jako talentovan narod koji nikada nije propustio priliku da propusti priliku, rekao je Vuk Drašković na promociji svoje knjige "Ko je ubio Katarinu" u Maloj sali Kolarca. . Uz autora Vuka Draškovića na promociji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.