Normalizacija odnosa sa Kosovom, pa EU

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizacija odnosa sa Kosovom, pa EU

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral ocenio je da bi Srbija, pre konačnog pristupanja Evropskoj uniji (EU), trebalo da pronađe način za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Teral je, u intervjuu za BBC, podsetio na poziv ministra inostranih poslova Francuske Bernara Kušnera Beogradu, da pre članstva u EU reši pitanje normalizacije odnosa sa

Prištinom.



"Sve ovo ne treba da uspori napredak Srbije prema EU, ali je sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da pre konačnog pristupanja Srbija treba da pronađe način da reši ovaj problem", istakao je Teral.


Mi naravno nismo naklonjeni podeli Kosova, naglasio je on i dodao: "Ali, istovremeno nismo ni slepi".

"Što se tiče severa Kosova, mi vidimo da tu postoji jedna posebna situacija. Ali, nismo više u 19. veku pa da primenjujemo promene granica, jer je to uvek potencijalno eksplozivno", rekao je Teral.

Teral je ocenio da mora pronaći način da se, u skladu sa realnostima koji postoje na terenu, reše određeni problemi koji postoje.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Teral: Pre Unije normalizovati odnose sa Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2010

BEOGRAD -..Pre pridruživanja Srbije Evropskoj uniji treba pronaći način da se reši pitanje normalizacije odnosa sa Kosovom, rekao je danas francuski ambasador u Srbiji Žan-Fransoa Teral..."Sve ovo ne treba da uspori napredak Srbije prema Evropskoj uniji, ali je sigurno da pre konačnog pristupanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.