Njemačka kompanija Uniper poklekla pred ruskim zahtjevima, gas plaća u rubljama

Izvor: Capital.ba, 28.Apr.2022, 16:40

Njemačka kompanija Uniper poklekla pred ruskim zahtjevima, gas plaća u rubljama

MINHEN – Jedna od najvećih njemačkih energetskih kompanija najavila je da se sprema kupiti ruski gas koristeći sistem plaćanja u ruskoj nacionalnoj valuti za koji kritičari kažu da će potkopati sankcije EU. Foto: Shutterstock Uniper kaže da će za ruski gas plaćati u evrima koji će onda biti pretvoreni u rublje, ispunjavajući na taj način zahtjeve Kremlja da se sve transakcije obavljaju u ruskoj valuti. Druge evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << energetske kompanije navodno se spremaju učiniti isto usred zabrinutosti oko smanjenja isporuke. Iz kompanije Uniper navode kako nemaju izbora, ali da je njihova namjera i dalje se pridržavati sankcija EU. “Smatramo da je moguća konverzija plaćanja u skladu sa zakonom o sankcijama i ruskom uredbom”, rekao je portparol kompanije za BBC. Smatra kako za ovu kompaniju te generalno za Njemačku nije moguće poslovati bez ruskog gasa te da bi obustava isporuke za njih imala dramatične posljedice. Klix.ba Чланак Njemačka kompanija Uniper poklekla pred ruskim zahtjevima, gas plaća u rubljama се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemci poklekli pred ruskim zahtevima: Gas plaćaju u rubljama

Izvor: B92, 28.Apr.2022

Jedna od najvećih nemačkih energetskih kompanija najavila je da se sprema da kupi ruski gas koristeći sistem plaćanja u ruskoj nacionalnoj valuti...Iako kritičari kažu da će time potkopati sankcije EU, kompanija Uniper će za ruski gas plaćati u evrima koji će onda biti pretvoreni u rublje...Uniper...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.