Nismo stigli do kancelarije

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo stigli do kancelarije

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je juče da sa zvaničnicima Evropske unije „nisu vođeni konkretni razgovori“ o otvaranju kancelarije misije Euleksa u Beogradu.

- Mi trenutno razgovaramo sa Evropskom unijom o implementaciji plana o šest tačaka, koji je dobio punu podršku u Savetu bezbednosti - rekao je Jeremić novinarima u Domu Narodne skupštine, prenose agencije.

- U >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kom trenutku će doći do eventualne formalizacije predstavljanja Evropske misije ovde, mi nismo razgovarali, ali ne vidim nikakav problem da se to dogodi kada za to dođe vreme i kada stepen saradnje bude zahtevao tako nešto - naveo je on.

ZAŠTO NE U PRIŠTINI ILI BRISELU

Poslanici Skupštine Srbije različito komentarišu najavljeno otvaranje kancelarije misije Euleks u Beogradu.

Radikal Dragan Todorović smatra da pristajanje Srbije na dolazak misije predstavlja potvrdu okupacije južne srpske pokrajine, a šef poslaničke grupe „Napred, Srbijo“ Tomislav Nikolić da se otvaranje kancelarije Euleksa može protumačiti na dva načina.

- Može da se tumači kao glavno sedište u Republici Srbiji koje je nadležno za misiju na Kosovu, a neko bi zlurado moga da tumači da će se Euleks razmestiti po celoj Srbiji - rekao je on i dodao da bi „sedište te saradnje“ trebalo da bude u Prištini.

- Ako imaju o čemu da razgovaraju sa Euleksom neka ministri putuju u Prištinu, u svoju državu, kako Ustav kaže, i tamo razgovaraju sa Euleksom, jer ako se ta saradnja premesti ovde onda je bolje da je u Briselu - objasnio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.