Nisam rusofil i nemamo ništa protiv Evrope

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam rusofil i nemamo ništa protiv Evrope"

Beograd -- Boško Obradović iz Dveri kaže da nije rusofil, ali da je za Srbiju najbolje da se okrene Rusiji, jer kako navodi, za razliku od drugih, Rusi nikada nisu odmogli

"Danima me nazivaju, jedni američkim đakom, drugi ruskim, a ja sam srpski đak pre svega. Nisam čak ni rusofil, ali mislim da je bolje da se Srbija okrene Rusiji, jer nam oni, za razliku od drugih, nikada nisu odmogli", rekao je Obradović u Kažiprstu na TV B92.

On je dodao da se Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije nikada ozbiljno okrenula Rusiji i naglasio da Dveri nemaju ništa protiv Evrope, jer su Srbi evropski narod.

"Nećemo da budemo član Evropske unije, ali želimo saradnju sa njima", dodao je Obradović.

"Dveri su jedina novost na srpskoj političkoj sceni već godinama unazad i spremni smo za ulazak u Skupštinu Srbije", kazao je on.

Govoreći o predizbornoj kampanji u kojoj su Dveri pozvale građane da na bilbordima napišu šta je za njih sreća, Obradović je naveo da je cilj Dveri bio da se unese kreativan i pozitivan duh u političku kampanju.

"Srbija je danas unesrećena zemlja, mladi odlaze iz zemlje, vlada bela kuga, penzionerima su opljačkane penzije i hteli smo da u fokus vratimo prave teme u ovu izbornu kampanju i zato smo čjude pitali šta je sreća. Hteli smo da unesemo nov, kreativan i pozitivan duh u kampanju i saopštimo šta mi nudimo za sreću i pokažemo kako bismo usrećili Srbiju."

Upitan kako Dveri planiraju da usreće Srbiju, Obradović je rekao:

"Moramo da promenimo ovu katastrofalnu politiku ove vlasti. Uradili bismo sve suprotno. Vratili bismo carinu za uvoz robe iz inostranstva, umesto podrške stranim firmama, ulagali bismo u domaći proizvodnju i poljoprivredu, u obnovu i pomoć porodicama koje žele da se vrate na selo...", objasnio je on.

"Iako svi mi koji smo živeli devedesetih godina imamo strah od inflacije, kontrolisanmo štampanje novca i upumpavanje u pokretanje lanca proizvodnje povećalo bi broj radnih mesta. To je sličan princip kao u Americi. Takvu meru sada predlažu i Putinu. Potrebno je upumpavati državni novac u domaće bankarstvo koje će pokrenuti domaće preduzetništvo ili u infrastrukturu koja će zaposliti ljude", zaključio je Obradović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.