Nikolić se nije obraćao meni nego EU

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2013, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić se nije obraćao meni nego EU"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da poruka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne bi potpisao nikakav međudržavni sporazum s Prištinom, nije upućena njemu - Dačiću, nego Evropskoj uniji.

Ivica Dačić, premijer Srbije

 

Dačić je televiziji B92 rekao da su pregovori u Briselu "statusno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neutralni" i podsetio da ih je na najvišem političkom nivou inicirao sam Nikolić.

 

Premijer je istakao da ni njegova vlada nema nameru da potpiše bilo kakav međudržavni sporazum sa Prištinom.

 

Pročitajte još: Tomi tek sada zasmetao Tači

"Srbija neće prihvatiti da učini bilo šta što bi promenilo njen stav (o statusu Kosova). Razgovori su statusno neutralni i inicirao ih je predsednik Nikolić... U pregovaračkom okviru (sa Evropskom unijom) su definisani uslovi kao što je puna normalizacija odnosa i neki pravno obavezujući dokument koji treba da se potpiše", rekao je

Dačić.

 

Premijer je istakao da ni sve zemlje EU nisu priznale Kosovo i da kosovsko pitanje tokom pristupnih pregovora neće biti "razasuto po svim poglavljima", već će se nalaziti u poslednjem poglavlju u kojem su "ostala pitanja".

 

Upitan da li bi primio Nobelovu nagradu za mir zajedno s premijerom Kosova Hašimom Tačijem za koga je govorio da je umešan u trgovinu organima, Dačić je rekao da on nije ni obavešten o tome da je stvarno kandidat za tu nagradu.

 

"Niti sam radio za Nobela, niti me to zanima", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.