Nikolić sa Venizelosom: Prvi zadatak nove vlade je zapošljavanje građana

Izvor: Kurir, 18.Feb.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Venizelosom: Prvi zadatak nove vlade je zapošljavanje građana

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos počeo je danas posetu Beogradu sastankom s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsednik Srbije ocenio je da prioritetni zadatak nove vlade mora da bude zapošljavanje građana. Tokom sastanka s potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih poslova Grčke Evangelosom Venizelosom, koji je i predsedavajući Saveta ministara Evropske unije, Nikolić je naveo da Srbija želi da uspostavi ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sistem po standardima EU i da krene svom snagom u reforme kako bi omogućila bolji život građana.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Nikolić je ocenio da se kroz reforme moraju rešavati i brojni problemi, među kojima je i velika nezaposlenost, pre svega mladih ljudi.

Potpredsednik Vlade Grčke izrazio je zadovoljstvo početkom pristupnih pregovora Srbije sa EU i ponudio pomoć i podršku Grčke pri prelaženju poglavlja u pregovorima. Evangelos Venizelos je rekao da je evropska perspektiva Srbije jednako važna za ceo region, kao što je važna i za Srbiju. On je takođe rekao da očekuje pomoć predsednika Nikolića u vezi sa rešavanjem spora koji Grčka ima s Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom, s obzirom na to da je predsednik Srbije lično mnogo doprineo oko uspostavljanja stabilnosti i prijateljskih odnosa Srbije sa svim zemljama u regionu.

Venizelos u Srbiju dolazi u okviru posete regionu zapadnog Balkana.Ministarstvo spoljnih poslova Grčke navelo je ranije da će Venizelos posle razgovora sa srpskim zvaničnicima otputovati za Podgoricu.Prema planu turneje, šef grčke diplomatije će u sredu boraviti u BiH, istog dana posetiće i Prištinu, a u četvrtak će biti u Skoplju i Tirani.

Grčka, koja tradicionalno podržava napredak regiona zapadnog Balkana ka članstvu u EU, 1. januara ove godine preuzela je šestomesečno predsedavanje EU. Venizelos je, posle prve međuvladine konferencija 21. januara koja je označila zvanično otpočinjanje pristupnih pregovora Srbije i EU, obećao da će se Grčka, u svojstvu predsedavajuće EU, potruditi da olakša put Srbije ka Evropi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.