Nikezić (SSP): EU je sinonim za bolji život, uključujući i Rumuniju i Bugarsku

Izvor: Beta, 31.Mar.2023, 21:49

Nikezić (SSP): EU je sinonim za bolji život, uključujući i Rumuniju i Bugarsku

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas u Petrovcu na Mlavi da je za ljude u Srbiji Evropska unija sinonim za bolji život, zbog čega je u poslednjih deset godina 400.000 građana Srbije dobilo prvu boravišnu dozvolu u evropskim zemljama."Koliko se bolje živi u EU najbolje vidimo po tome što hiljade naših sugrađana danas odlazi i u Bugarsku i u Rumuniju, zemlje koje su tek u poslednjih deset godina počele da žive bolje od Srbije", rekao je Nikezić na tribini "Srbija u EU 2030", a saopštila SSP.On je rekao da su do pre deset godina Rumuni dolazili da rade u Srbiji, a da je danas obrnuto, i da to nije čudno jer je Rumunija po kupovnoj moći na 77 odsto proseka EU, a Srbija na samo 44 odsto i po tom pokazatelju je četvrta najsiromašnija zemlja u Evropi.Nikezić je rekao da je "uspeh Rumunije dokaz da je bolji život moguć" u kratkom roku, i da je to "direktan efekat članstva u EU", ističući da je zato cilj SSP "članstvo Srbije u EU do 2030. godine".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Petrović: Nestručnost i korupcija su simptomi, ali i strategija SNS vlasti

Izvor: Danas, 01.Apr.2023, 20:30

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović ocenio je da Toplički okrug predstavlja primer sistema u kome su "nestručnost i korupcija simptomi, ali i strategija SNS vlasti" i naglasio da lokalne samouprave "već čitavu deceniju nisu servis građana, već servis Srpske napredne stranke",...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.