Nezavisni odvjetnik Suda EU-a: Sud nije nadležan za slovensku tužbu protiv Hrvatske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni odvjetnik Suda EU-a: Sud nije nadležan za slovensku tužbu protiv Hrvatske

Nezavisni odvjetnik Suda EU-a, Estonac Priit Pikamae smatra da taj sud nije nadležan u sporu koji je Slovenija pokrenula protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke o granici, objavljeno je u srijedu u Luxembourgu. Mišljenje nezavisnog odvjetnika, kao ni odluka Suda EU-a koja se očekuje u proljeće sljedeće godine, ne odnosi se na sadržaj slovenskih prigovora, nego samo na pitanje je li Sud EU-a nadležan za taj slučaj. Nezavisni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nezavisni advokat zaključio: Sud EU NIJE NADLEŽAN za tužbu Slovenije protiv Hrvatske

Izvor: Blic, 11.Dec.2019

Nezavisni advokat Suda EU-a, Estonac Prit Pikamae, smatra da taj sud nije nadležan u sporu koji je Slovenija pokrenula protiv Hrvatske zbog navodne povrede evropskog prava zbog nesprovođenja arbitražne odluke o granici, saopšteno je danas u Luksemburgu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.