Netanjahu: Sporazum EU-Iran isto što i saginjanje pred nacistima

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Sporazum EU-Iran isto što i saginjanje pred nacistima

Premijer Izraela odgovorio je na napore EU da spase nuklearni sporazum s Iranom, uporedivši to sa "evropskim pomirenjem 1930-tih" sa nacističkom Nemačkom.

Netanjahu je to saopštio dok evropski lideri nastoje da smanje napetost u Zalivu.

Oni pozivaju Iran da se pridržava nuklearnog sporazuma sa velikim silama iz 2015. godine uprkos tome što su se SAD povukle iz tog sporazuma i ponovo nametnule oštre ekonomske sankcije Islamskoj Republici.

Netanjahu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je optužio neke lidere da se "neće probuditi dok iranske nuklearne rakete ne padnu na Evropu".

Izraelski lider je glasno kritikovao nuklearni sporazum s Iranom, optuživši tu zemlju da pokušava da razvije nuklearno oružje.

Iran poriče te optužbe, tvrdeći da mu nuklearni program služi u miroljubive svrhe za proizvodnju energije.

Netanjahu je rekao da će Izrael učiniti "sve što je potrebno" da spreči Iran da se snabde nuklearnim oružjem.

S druge strane se uveliko veruje da Izrael ima nuklearno oružje što ta zemlja nije ni potvrdila ni porekla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.