Nemojmo od Rusije praviti novog neprijatelja

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemojmo od Rusije praviti novog neprijatelja"

Premijer Slovačke Robert Fico je pozvao na saradnju između Evropske unije i Rusije i istakao da je izolacija te zemlje neprihvatljiva.

- Kategorično sam protiv pokušaja da se podigne zid između naroda Rusije i Evrope. Obećavam da nikad neću unositi antipatiju u slovačko-ruske odnose - rekao je Fico na ceremoniji u znak sećanja na poginule u slovačkom ustanku u Drugom svetskom ratu u Banskoj Bistrici, a prenela je agencija Tass.

Slovački premijer je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prisutne na vodeću ulogu tadašnjeg Sovjetskog Saveza u pobedi nad Hitlerovom Nemačkom.

- Crvena armija je podnela najveći teret u borbi protiv fašizma - istakao je on.

Fico je kritikovao evropske političare koji govore o mogućnosti korišćenja nuklearnog oružja i naveo da je takav stav apsolutno neprihvatljiv.

On je ukazao na važnost ojačanja mira, umesto podsticanja atmosfere mržnje i traženja novog neprijatelja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.