Nemački poslanik: Evropska unija ne želi Srbiju u svom članstvu

Izvor: Beta, 15.Jun.2021, 19:20

Nemački poslanik: Evropska unija ne želi Srbiju u svom članstvu

Poslanik nemačkog Bundestaga Aleksander Noje rekao je danas u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.On je istakao da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel Кosovo država, ali da javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.Vulin je poslaniku Nojeu zahvalio na "čvrstom stavu u zaštiti poštovanja medjunarodnog prava i na hrabrosti da javno govori o istini o Srbiji i teškom položaju srpskog stanovništva koji živi van matice"."Način na koji zastupate medjunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje", rekao je Vulin u razgovoru putem video linka.Noje je aktivni poslanik Bundestaga iz redova Levice od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.Vulin je istakao da Кfor trenutno predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na Кosovu i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nemački poslanik: EU ne želi u svom članstvu zemlje Balkana, a posebno ne Srbiju

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

Poslanik nemačkog Bundestaga Aleksander Noje rekao je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju, i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.