Nemačka vojska zapošljavaće i građane iz EU?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka vojska zapošljavaće i građane iz EU?

Generalni inspektor nemačke vojske Eberhard Zorn nagovestio je mogućnost zapošljavanja građana EU u nemačkoj vojsci, kako bi se popunila radna mesta namenjena stručnjacima.

Zorn je za medijsku grupu Funke rekao da nemačke snage "moraju da gledaju u svim pravcima u vreme nedostatka kvalifikovanog osoblja", kao što su lekari i stručnjaci za IT.

Nemačka planira da poveća broj zaposlenih u vojsci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 21.000 do 2025. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Ta zemlja, takođe, planira da poveća budžet za odbranu sa 1,2 odsto na 1,5 odsto BDP-a do 2024. godine, uprkos kritici američkog predsednika Donalda Trampa da ne ispunjava cilj o ulaganju dva odsto BDP u NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemačka želi građane drugih zemalja EU u svojoj vojsci

Izvor: Radio 021, 27.Dec.2018

Generalni inspektor nemačke vojske Eberhard Zorn nagovestio je mogućnost zapošljavanja građana EU u nemačkoj vojsci, kako bi se popunila radna mesta namenjena stručnjacima...Zorn je za medijsku grupu Funke rekao da nemačke snage "moraju da gledaju u svim pravcima u vreme nedostatka kvalifikovanog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.