Nemačka: EU neće kazniti Veliku Britaniju zbog Bregzita

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: EU neće kazniti Veliku Britaniju zbog Bregzita

Zamenik nemačkog ministra spoljnih poslova Mihael Rot (Roth) izjavio je da Evropska unija ne namerava da kazni Veliku Britaniju zbog istupanja iz Unije, ali je dodao da Bregzit nije dobar ni za Veliku Britaniju ni za EU.

"Mi naravno moramo da zaštitimo naše interese kao EU 27, ali prirodno da takođe ne želimo da kaznimo Veliku Britaniju", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Rot rekao za nemački radio RBB.

Rot je rekao da je "Bregzit veoma, veoma teška operacija" i dodao da za pregovore na raspolaganju ostaje svega nešto više od godinu dana.

"Bregzit ništa neće poboljšati, ali će mnoge stvari otežati. I mi želimo da pokušamo da rešimo teške stvari na što bolji način", rekao je nemački zvaničnik.

Velika Britanija i EU danas u Briselu zvanično počinju pregovore o istupanju te zemlje iz članstva u Uniji sastankom britanskog ministra Dejvisa i pregovarača Evropske komisije Mišela Barnijea, skoro godinu dana posle britanskog referenduma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.