Nema straha da nas neko OKUPIRA! Stefanović poručuje da Srbija NEĆE BITI sabirni centar za migrante!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2018, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema straha da nas neko OKUPIRA!" Stefanović poručuje da Srbija NEĆE BITI sabirni centar za migrante!

"Fronteks može da dođe tek kada se potpiše sporazum!"

Sporazum koji je Srbija nedavno parafirala sa Evropskom obalskom i graničnom stražom (Fronteks) ne predviđa osnivanje sabirnih centara, niti se Fronteks time bavi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pročitajte i:

- Fronteks se pre svega bavi zaštitom granica i to članica EU. Fronteks može da dođe tek kada se potpiše sporazum, pošto je trenutno samo parafiran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ako ga parlament usvoji. Tada ako ih Srbija pozove, oni će obavljati posao i isključivo u saradnji s našim policajcima. To nam samo daje mogućnost i nema nikakve bojazni da će neko doći da nas okupira, kako to neki predstavljaju - rekao je Stefanović.

On podseća da je Srbija 2015. kada je u zemlju ulazilo i 85.000 miganata dnevno tražila pomoć EU i da su u skladu sa bilateralnim sporazumima došli policajci iz Mađarske, Austrije, Češke, Francuske i drugih zemalja, koji su nam pomogali da se konstrolise i zustavi migrantski tok.

- Ovaj sporazum će pomoći da Fronteks, ako ponovo dođe do značajne krize u migracijama, pmogne u sprečavanju nezakonitih ulazaka migranata u Srbiju - ističe Stefanović.

Fronteks će, dodaje, bti i na jugoistočnim granicama Srbije.

- Ukoliko ih pozovemo biće pre svega na granici s Bugarskom i Makedonijom. Policajci koji su već dolazili bili su raspoređivani na tim granicama, a ne na našu granicu s Mađarskom - rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Srbija neće biti sabirni centar za migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018

Sporazum koji je Srbija nedavno parafirala sa Evropskom obalskom i graničnom stražom (Fronteks) ne predviđa osnivanje sabirnih centara, niti se Fronteks time bavi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović..."Fronteks se pre svega bavi zaštitom granica i to članica EU. Fronteks...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.