Negiranje genocida ne može biti tolerisano, poručili Várhelyi i Borrell

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2023, 18:28

Negiranje genocida ne može biti tolerisano, poručili Várhelyi i Borrell

Negiranje genocida, historijski revizionizam i glorifikacija ratnih zločinaca ne mogu biti tolerisani, poručili su visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj (Josep Borrell) i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Várhelyi) povodom godišnjice genocida u Srebrenici. "Prije 28 godina ispisana je jedna od najmračnijih stranica evropske historije. Suosjećamo u žalosti i boli sa porodicama žrtava i preživjelih žrtava srebreničkog genocida. Evropa se sjeća svoje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj i Varhelji povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici: Evropa svesna svog neuspeha da pruži zaštitu

Izvor: Danas, 10.Jul.2023

Negiranje genocida, istorijski revizionizam i veličanje ratnih zločinaca ne smeju biti tolerisani, poručili su danas u zajedničkoj izjavi visoki predstavnik za spoljnu politiku Evropske unije (EU) Žozep Borelj i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.