Neće EU da uvozi sukob, BG i PR - dogovorite se

Izvor: B92, 10.Nov.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće EU da uvozi sukob, BG i PR - dogovorite se"

Knut Flekenštajn, nemački poslanik u Evropskom parlamentu kaže da Beograd i Priština "moraju među sobom da pronađu rešenje".

Kako je rekao, Evropska unija "ne želi da uvozi taj sukob".

"Kako možete da živite u Evropskoj uniji sa svim ovim pravilima ako ne možete da pronađete način da se dogovorite sa svojim susedom?", rekao je Flekenštajn za Juropijen Vestern Balkans (EWB). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je dodao da su skoro sve grupe u EP, izuzev krajnje desnice, jedinstvene u podršci približavanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Kada je reč o viznoj liberalizaciji, Flekenštajn kaže da je uveren da su građani Kosova to zaslužili i da su prištinske vlasti uradile ono što je bilo do njih, te da je sada red na članice EU.

"Ne mogu da garantujem za svaku zemlju u EU, ali ne treba uvek da gledamo na izbore, već da se držimo svog posla", rekao je on.

Flekenštajn, koji je izvestilac EP za Albaniju, kaže da pozitivno ocenjuje reformu pravosuđa u toj zemlji, mada, napominje, ima problema.

"Kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala vidimo prve vidljive korake i naravno čekamo još", rekao je on

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.