Nebojša Stefanović zahvalio BiH na podršci i nepriznavanju Kosova

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Stefanović zahvalio BiH na podršci i nepriznavanju Kosova

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu s predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i bošnjačkim članom tog tela Bakirom Izetbegovićem i izrazio im zahvalnost na principijelnoj podršci i nepriznavanju Kosova i Metohije. Nebojša Stefanović

U skupštinskom saopštenju se navodi da su Radmanović i Izebegović dali podršku Srbiji na njenom evropskom putu, a zajednički je ocenjeno da su Srbija i Bosna i Hercegovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opredeljene za Evropsku Uniju i da u tom procesu treba svi zajednički da učestvujemo.

Stefanović i članovi delegacije BiH su se, kako je navedeno, složili da su proces reformi i prihvatanje evropskih standarda važni za dve države kako bi bili poboljšani uslovi života svih građana.

Zajednički je konstatovana neophodna politička volja za unapređenje regionalne saradnje i rešavanje otvorenih pitanja jer se radi o praktičnim pitanjima i ciljevima koji određuju sudbinu ljudi.

Poželevši dobrodošlicu članovima delegacije BiH, Stefanović je istakao da se Srbija zalaže za unapređenje parlamentarne a posebno ekonomske saradnje.

U tom smislu je istakao da će Narodna skupština u narednom periodu kroz zakonodavnu aktivnost pružiti podršku unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti poljoprivrede i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, navodi se u saopštenju.

Predsednik parlamenta je naglasio postojanje političke volje za jačanje institucija pravosuđa, kao i nulti stepen tolerancije prema korupciji i kriminalu što ima za cilj vraćanje poverenja građana u institucije i privlačenje stranih investitora.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović je ocenio da su odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine bolji i pružio podršku zajedničkim projektima dve zemlje.

On je uputio i poziv predsedniku Skupštine da poseti Bosnu i Hercegovinu.

Dodaje se da je zajednički ocenjeno da bi saradnja parlamenata mogla da bude bolja i da bi trebalo razmotriti pitanja od zajedničkog interesa u međunarodnim organizacijama u kojima Srbija i Bosna i Hercegovina učestvuju.

Član Predsedništva, Bakir Izetbegović izjavio je da je mir najvažniji za privlačenje stranih investicija u regionu, dao podršku pregovorima Srbije sa Prištinom i naglasio da je na nama, ako pravilno tumačimo interese, da bude što manje nesporazuma, a što više sporazuma.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.