Ne treba da se inatimo sa EU

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne treba da se inatimo sa EU"

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant rekao je da Britanija ne bi trebalo da koristi "veoma čvrst pristup" u bilo kakvim razgovorima oko Bregzita.

Kako je naveo, to bi podstaklo sličan odgovor Evropske unije.

"Moramo da sprovedemo Bregzit do kraja i moj posao je da obezbedim da postoji debata o tome kako da to uradimo", rekao je Hant u razgovoru za BBC, dodajući da se nada da neće morati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izabere izlazak bez Bregzita kao cenu za napuštanje EU, prenosi Rojters.

Hant, koji je jedan od kandidata za naslednika premijerke Tereze Mej na čelu Konzervativne partije, izjavio je ranije da bi radije odložio Bregzit posle 31. oktobra, nego što bi sproveo izlazak iz Evropske unije bez sporazuma i tako rizikovao održavanje novih parlamentarnih izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hant: Treba da razgovaramo, ali ne i da se inatimo sa EU

Izvor: Blic, 01.Jun.2019, 00:18

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant rekao je da Britanija ne bi trebalo da koristi "veoma čvrst pristup" u bilo kakvim budućim razgovorima oko Bregzita pošto bi to podstaklo sličan odgovor Evropske unije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.