Izvor: Luftika.rs, 16.Mar.2024, 09:05

Naučnici upozorili Francuze da jedu previše žabljih bataka i uništavaju prirodu

Grupa naučnika i veterinara upozorava da je potražnja za žabljim batacima u Francuskoj porasla do te mere da je počela ozbiljno da ugrožava živi svet vodozemaca i uništava prirodu u Aziji i jugoistočnoj Evropi.
Stoga, više od 500 stručnjaka iz istraživačkih, veterinarskih i konzervatorskih grupa pozvalo je francuskog predsednika Emanuela Makrona da zabrani preteranu prodaju žaba i omogući bolju zaštitu vrstama kojima se najviše trguje.
Godišnje se u EU uveze između 80 i 200 miliona žaba, od kojih se većina konzumira u Francuskoj. Većina dolazi iz divljih populacija u Indoneziji, Turskoj i Albaniji, kao i s farmi u Vijetnamu, prema studiji dve neprofitne organizacije za očuvanje, “Robin des Bois” i...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.