Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 05:53

Nastavljene borbe za grad Severodonjeck; specijalni samit lidera EU o novom paketu sankcija Rusiji

Devedeset šesti dan rata u Ukrajini. Borbe za grad Severodonjeck se nastavljaju, u prekidu je struja i mobilne veze. Predsednik Volodimir Zelenski posetio je po prvi put od početka ratnih sukoba liniju fronta u regionu grada Harkov. Ambasadori zemalja članica EU u nedelju nisu uspeli da postignu konsenzus o uvođenju šestog paketa snakcija protiv Rusije koji se odnosi na naftni embargo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U Briselu se održava specijalni samit lidera EU 27 na kome će lideri pokušati da dogovore novi paket sankcija Rusiji.

Uoči samita EU, na kojem bi trebalo da se raspavlja o embargu na naftu iz Rusije i planovima za smanjenje zavisnosti od ruske energije, nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je bojazan da jedinstvo Evropske unije "počinje da se raspada". 
Švedska razmišlja o ukidanju embarga na izvoz oružja Turskoj koji je uvela 2019. godine, pišu švedski mediji.
Turska ima listu od pet uslova koje Švedska mora da ispuni da bi Turska rekla "da" za članstvo Švedske u NATO. Pregovori su u toku, ali vlade obe zemlje ćute o tome kako se oni odvijaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Postignut dogovor o zabrani izvoza ruske nafte u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022

Devedeset šesti dan rata u Ukrajini. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je da je postignut dogovor o zabrani izvoza ruske nafte u EU, javlja Tanjug. Holandska kompanija "Gastera" saopštila je da je dobila obaveštenje od "Gasproma" da od 31. maja prekida isporuke gasa, što bi moglo da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PROPALA I POSLEDNJA ŠANSA ZA DOGOVOR EU O EMBARGU NA RUSKU NAFTU? Na stolu dopunjen predlog, ključna sledeća nedelja

Izvor: Blic, 30.Maj.2022

Ambasadori država članica EU nisu ni juče uspele da postignu saglasnost oko šestog paketa sankcija protiv Rusije, a novi sastanak predviđen je za danas pre posebnog samita o Ukrajini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.