Naši odnosi sa EU su na najnižoj tački u skorije vreme

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naši odnosi sa EU su na najnižoj tački u skorije vreme"

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je da su odnosi Turske s Evropskom unijom dostigli najnižu tačku u skorije vreme.

On je to rekao nakon što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PACE) odlučila da tu zemlju stavi na listu za nadgledanje propisa.

Rojters prenosi da je Jildirim turskim novinarima kazao da će Turska odlučiti o koracima koje će sada preduzeti povodom te odluke institucije sa sedištem u Strazburu.

Tursko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova saopštilo je danas da snažno osuđuje "nepravednu odluku" Parlamentarne skupštine SE (PACE) da tu zemlju stavi na listu za nadgledanje propisa, navodeći da Ankari nije ostalo ništa drugo do da razmotri odnose sa tim evropskim telom.

"Odlukom da se ponovo pokrene posmatračka procedura u Turskoj, pod rukovodstvom zlonamernih krugova PACE je sramota za taj organ, koji tvrdi da je kolevka demokratije", navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi Rojters.

PACE je stavila Tursku na listu za nadgledanje propisa uz obrazloženje da je zabrinuta zbog onoga što zove "gušenjem neslaganja i kršenjem prava pod vlašću predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.