Izvor: JUGpress.com, 10.Mar.2023, 01:08

Narodna poslanica Tamara Milenković-Kerković u Briselu tražila da EU povuče francusko-nemački sporazum

NIŠ-BRISEL

Narodni poslanici poslaničkog kluba Srpski pokret Dveri – Patriotski blok prof. dr Tamara Milenković Kerković i Radmila Vasić su zajedno sa još dvadesetak novoizabranih narodnih poslanika vlasti i opozicije boravile u poseti Evropskom parlamentu u Briselu. U delegaciji Dveri u Briselu bio je i internacionalni sekretar Dveri dr Andrej Mitić koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nastavio plodne razgovore sa poslanicima evropskih konzervativnih stranaka, članicama grupe „Identitet i demokratija“ u Evropskom parlamentu.

Iako evroskeptična stranka, saopšteno je danas.

” Srpski pokret Dveri je uzeo učešće u ovim važnim razgovorima, a poslanici Dveri su u više obraćanja tražili da evropski poslanici obustave pritisak na Srbiju, kako u pogledu neustavnog NATO-EU sporazuma kojim se od Srbije traži priznanje lažne države Kosovo, tako i pritisak da Srbija uvede sankcije Rusiji. U svakom od obraćanja narodni poslanici Dveri su od Evropskog parlamenta i EU zahtevale da, umesto na ove dve teme, svoj angažman usmere na pitanja vladavine prava u Srbiji, ogromnu korupciju i kriminal, zatvorene medije i loše izborne uslove koji su posledica autoritarnog režima Aleksandra Vučića.

Zajedno sa predstavnicima ostalih poslaničkih grupa Narodne skupštine Republike Srbije, narodni poslanici Dveri razgovarali su i sa šefom misije Srbije u EU Anom Hrustanović, a u celodnevnim sesijama tokom dva dana sa evropskim poslanicima gotovo svih poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu.

U svom obraćanju na četvrtoj sesiji, pored ostalih tzv. izvestioca za Srbiju iz senke, poslanica Zelenih u EP Viola fon Kramon rekla je da će Srbija, ukoliko ne prizna Kosovo i ne uvede sankcije Rusiji postati „parija“ u Evropi. Prof. Tamara Milenković Kerković je u odgovoru pitala fon Kramon zbog čega joj je važno priznanje Kosova a ne demokratija, blagostanje građana i vladavina prava u Srbiji? Prof. Kerković je rekla da je Srbija postala zemlja hibridne demokratije, zarobljenih institucija, sa najvišim stepenom korupcije, kriminala i sa najsiromašnijim stanovništvom u Evropi, uništenom domaćom privredom, da su mediji blokirani, posebno na lokalnom nivou, a da je poverenje u evropske institucije na istorijskom minimumu. Dveri dele nepoverenje ogromnog broja građanja Srbije u Evropsku Uniju, kako zbog njene nefunkcionalnosti, a još više zbog neprekidnih ucena i pritisaka na Srbiju tokom 23 godine dugog procesa tzv. evrointegracija.

Iako je ove godine 24 godine od divljačke NATO agresije na Srbiju, EU nastavlja da vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, koja je strateški partner i garant suverenosti Srbije u Savetu bezbednosti UN. EU traži od Srbije da se uvođenjem sankcija svrsta na jednu stranu u ratu. EU traži od Srbije i da se odrekne svoje teritorije prihvatanjem NATO-EU sporazuma koji je protivustavan i protiv volje više od 80% građana Srbije.

„EU štiti prava LGBT, ali ništa ne čini da zaštiti ljudska prava Srba na KiM koji žive u getu i imaju najgori položaj u Evropi. Zbog čega EU ne vrši pritisak na autoritarni režim u Srbiji da oslobodi institucije i ostvari vladavinu prava već je glavni pritisak EU da Srbija uvede sankcije Rusiji i prizna suverenost i nezavisnost Kosova? To je suština hipokrizije EU“, završila je prof. Tamara Milenković Kerković, a Viola fon Kramon je nakon toga bez odgovora okončala sesiju.

Poslanici Dveri su zajedno sa internacionalnim sekretarom dr Andrejem Mitićem imali i intenzivne susrete sa brojnim evropskim konzervativnim strankama, članicima poslaničke grupe „Identitet i demokratija“. Sa evro-parlamentarcima iz nemačke partije Alternativa za Nemačku (AFD) Markusom Bukhajtom i Tobijasom Peterkom nastavili su uspešne razgovore koji traju od prošlog meseca, nakon kojih je ova stranka uputila zahtev nemačkom Bundestagu da povuče priznanje lažne države Kosovo.

Razgovori o nacionalno konzervativnim vrednodtima, protiv cenzure i kansel kulture obavljeni su i sa italijanskom konzervativnom partijom Liga, i njenim evro-poslanikom Markom Zanijem, koji je i predsednik poslaničke grupe „Identitet i demokratija“ u Evropskom parlamentu. I poslanik francuske parlamentarne partije Nacionalno okupljanje Žan Lin Lakapel je nakon susreta sa delegacijom Dveri u svom javnom obraćanju rekao da njihova partija nikada neće priznati nezavisno Kosovo.

Ovo je bio izuzetno uspešan nastup delegacije Dveri koja je u srcu Evropske unije izrekla ono što je stav preko 80% građana Srbije”, navodi se u saopštenju.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.