Napuštanje evra ne znači izlazak iz EU

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Jun.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napuštanje evra ne znači izlazak iz EU

Pravila za istupanje iz zone evra ne postoje, jer takva mogućnost nije ni predvidjena. To medjutim ne znači da napuštanje evra za sobom povlači i izlazak iz EU, navode stručnjaci holandskog Instituta Monteskje i Francuskog instituta za medjunarodne odnose. Pitanje odnosa članstva u EU i zoni evra pokretano je do sada nekoliko puta zbog finansijske krize zemalja članica, ali do sada nijedna zemlja nije bila toliko blizu takvog scenarija kao Grčka, koja će ukoliko ne bude dogovora u poslednji čas 30. juna tehnički biti u bankrotu.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Napuštanje evra ne znači istupanje iz EU

Izvor: Akter, 29.Jun.2015

Istupanje iz zone evra ne povlači sa sobom istupanje iz EU, navode stručnjaci holandskog Instituta Monteskje i Francuskog instituta za međunarodne odnose..Usvajanje zajedničke valute nije neopozivo, kako je u januaru protumačila jedna portparolka Evropske komisije, rekao je za francuski Figaro predstavnik...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.