Najveća nemačka stranka želi da ukine zabranu dizelaša i benzinaca u Evropskoj uniji

Izvor: AutoBlog, 06.Apr.2024, 17:50

Najveća nemačka stranka želi da ukine zabranu dizelaša i benzinaca u Evropskoj uniji

Evropska unija je odlučila da zaustavi prodaju novih automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem nakon 2035. godine. Ali očigledno postoji rizik od posustajanja prodaje električnih automobila širom Evrope, a i kineska pretnja s jeftinijim električnim automobilima je sve snažnija. Nemačke stranke CDU i sestrinska CSU žele da ukinu zabranu benzinaca i dizelaša, piše Berliner Zeitung. Stranke u nacrtu programa navode mišljenje da Nemačka prednjači u razvoju motora s unutrašnjim sagorevanjem te žele da zadrže tu prednost i dalje razvijaju benzinske i dizelske motore na tehnološki neutralan način. Stranke takođe žele da sprovedu analizu da bi saznale koje prednosti i nedostatke bi imala zabrana, prenosi Revija HAK. –...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

OBRT U EU: U Nemačkoj se UKIDA ZABRANA za dizelaše i benzinace?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2024, 11:37

Evropska unija odlučila je da obustavi prodaju novih automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem posle 2035. godine. Ali očigledno postoji rizik od usporavanja prodaje električnih automobila širom Evrope, a kineska pretnja jeftinijim električnim automobilima postaje sve jača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.